43 solcu öğrencinin yakıldığı netleşti!

Eylül ayında polis tarafından gözaltına alındıktan sonra kaybolan Meksikalı 43 solcu öğrencinin yakılarak öldürülmeleri DNA testleri ile doğrulandı.
43 solcu öğrencinin yakıldığı netleşti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Meksika hükümet yetkilileri, Eylül ayında polis tarafından gözaltına alındıktan sonra kaybolan 43 solcu öğrencinin bir çöp deposunda yakılarak öldürüldüğünün yapılan ilk DNA testleri sonucu doğrulandığını açıkladı. Hükümet katliamın ardında uyuşturucu mafyasının olduğunu ve suçluların arandığını açıklarken, öğrencilerin yakınları Meksika polisini ve hükümetini suçluyor.

Solcu öğrencilerin kaybolmasının ardından ülke geneline yayılan eylemler, öğrencilerin yakıldığının açıklanması ile birlikte artmış durumda. Öğrencilerin kaybolmasını takiben ilk on gün içinde hükümet yetkililerinin olayı sıradan yerel bir vaka olarak lanse etme çabaları da eylemlerde protesto ediliyor.

Meksika’nın Iguala kentinde gerçekleşen olay sonrasında Iguala Valisi ve Valinin eşi tutuklandı. İddialara göre, Vali polise “solcu öğrencileri temizleme” emrini verdi. Olayla ilgili 44’ü polis memuru 80 şüphelinin de tutuklandığı açıklandı.

Guerrero eyaletinde kaybolan solcu öğrencileri arama çalışmaları sırasında onlarca toplu mezar ve ceset bulundu. Meksika’da 2007 yılından beri devam eden iç çatışmalarda çoğu muhalif ve solcu olan 100 binden fazla insan öldürüldü. Ülkede alıkoyma ve cezasızlığın yaygınlığı işkence ve kötü muameleye zemin hazırlıyor.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü