İsrailliler barış için sokakta!

İsrail'de Rabin Meydanı, dün savaş karşıtı bir eyleme sahne oldu. 'Şimdi Barış Hareketi'nin' düzenlediği, 'Savaşa geçit yok' sloganlı eylemde, politik çözümün gerekliliği vurgulandı.
İsrailliler barış için sokakta!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Dün akşam 20.00'de Tel Aviv'de Rabin Meydanı'nda düzenlenen, yazar David Grossman, Meretz Partisi Genel Başkanı Zehava Galon ve Hadaş Genel Başkanı Muhammad Barakeh'in de desteklediği eyleme, yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı belirtildi.

Eylemde yapılan açıklamada; 'Savaşın bundan sonraki bölümü engellenebilir. Komşularımızı ve kendimizi acımasız bir imha sürecinin içine çeken savaşın engellenebilmesi imkansız değil. Bir başka yol daha var; Filistinliler ile diyalog, adil bir barış, Gazze'nin yeniden yapılandırılması ve dünyaya olan kapılarının açılması, Arap halklarının ise Yahudi düşmanlığına karşı mücadele etmesi. Yalnızca iki devletli siyasi bir çözüm gelecekte herkes için bağımsızlık, adalet, güvenlik ve umut sağlayacaktır' denildi.

Eylemi düzenleyen 'Şimdi Barış Hareketi', Twitter üzerinden yaptığı açıklamada yazar David Grossman'ın ifadelerine şöyle yer verdi; 'Komşum için iyi olan benim için de iyidir. İsrail ve Filistin uzlaşı hükümetinin Mısır'daki müzakerelerin hemen ardından kapsamlı siyasi çözüm yoluna gitmeleri gerekiyor'
Vehaber Menu