Yakamızdan düşün!

Ekmeleddin İhsanoğlu’na, Mısır Çarşısı ziyareti sırasında, başörtülü yaşlı bir kadın tepki göstedi. Kendisini Cumhuriyet vatandaşı olarak tanıtan kadın, 'Cumhuriyet vatandaşı olarak yakamızdan düşün' diye bağırdı.
Yakamızdan düşün!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
İhsanoğlu’nun 'Demokrasi var' demesi üzerine aynı kadın tepkisini,' Demokrasi varsa, çalışıp da var. Alın teri akıtarak var. Öyle zembille inip de yok' diye sürdürdü.

İhsanoğlu bu tepkiye, ' Benim böyle geldiğimi nerden biliyorsunuz' sorusuyla karşılık verdi. Yaşlı kadın da bu soru üzerine ' Siz niye başkasının oyuncağı oluyorsunuz?' dedi.

İhsanoğlu daha sonra 'Neyin oyuncağı ? Meclisteki partiler oyuncak mı ?' diye sordu. İhsanoğlu’na eşlik eden MHP’lilerden bazıları kadını uzaklaştırmak istedi. İhsanoğlu araya girerek buna izin vermedi. Tepkisini sürdüren kadın, ' Niye biz vatandaş olarak Cumhurbaşkanlığına adaylığımızı koyamıyoruz da siz koyuyorsunuz ?' dedi.

İhsanoğlu ' Koyunuz efendim, 3 aday var oyunuzu verin efendim ' karşılığını verdi. Tepkisini, ' Ben hakkımı helal etmiyorum. Ödediğim vergileri helal etmiyorum' diye sürdüren kadın İhsanoğlu’nun yanından uzaklaştı.